Menu Sluiten

Gorssel / Epse en Eefde zoeken een kerkelijk werker

Drie mooie dorpen, prachtig gelegen langs de IJssel tussen Zutphen en Deventer, zoeken een kerkelijk werker (0,5 fte).

De twee gemeenten, Gorssel /Epse en Eefde,  werken steeds intensiever samen. Jij gaat, vanuit je eigen geloof en spiritualiteit, respectvol om met de verschillen tussen mensen, de gemeenten én manieren van geloven. Je draagt bij aan de verdere opbouw van de gemeente.

In het voortschrijdende samenwerkingstraject van beide gemeenten is een aantal speerpunten en aandachtgebieden voor de professionals geformuleerd. De kerkelijk werker helpt om kerk in, met en voor het dorp te zijn.

We zoeken iemand die kijkt naar wat kán, dus een zogenaamde omdenker, die vanuit mogelijkheden projecten opzet met de leden en hen op die manier in beweging brengt en houdt.

We starten met een nieuw team. Jij gaat daar onderdeel van uitmaken en dat biedt veel mogelijkheden. Je hebt alle gelegenheid om nieuwe initiatieven te ontplooien en creatieve wegen in te slaan. Dat maakt deze functie uitdagend! 

Het is een team, dus je doet dit samen – op basis van gelijkwaardigheid  – met Gertjan de Pender, die sinds 15 januari de nieuwe predikant van beide gemeenten is.

Het spreekt dus vanzelf dat je goed kunt samenwerken, zowel met professionals en vrijwilligers.

Wij zijn benieuwd wat jouw enthousiaste bijdrage kan zijn in dit team.

Profiel:

  • Creatief en betrokken mens
  • Hbo-theologie of een gelijkwaardige opleiding en/of werkervaring

De duur van het contract is, vooralsnog, drie jaar.

Je kunt mailen voor een informatiepakket naar pkn.ege@gmail.com of informatie ophalen op de websites van de twee gemeenten: https://pg-gorsselepse.nl/ of https://www.pgeefde.nl/ .

Solliciteren kan voor 17 april door een motivatie en cv te sturen naar: pkn.ege@gmail.com. Voor meer informatie kun je bellen met Elisa Bruggink op 0639785836

Bijlagen:

profielschets professionals in het team

scenario kerkelijk werker