Jeugd en Jongeren

De taakgroep Jeugd & Jongeren bestaat uit een betrokken groep ouders die zich sterk maakt om het geloof op een speelse manier aan kinderen en jongeren mee te geven. Dit doen we door zoveel mogelijk aan te sluiten bij hun belevingswereld. Hieronder vind je de verschillende activiteiten die de taakgroep Jeugd & Jongeren organiseert.

Kinderkerk

Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er om de twee à drie weken kinderkerk in de kerk van Gorssel. Data zijn te vinden in Kerkespraak en op deze website. De kinderen mogen aan het begin van de dienst bij hun eigen ouders zitten of vooraan in de kerk bij de leiding. Na het zingen van het kinderlied steken de kinderen een kaars aan die zij dan meenemen naar hun eigen ruimte om daar hun eigen programma te volgen. Zij blijven daar tot het einde van de viering. Per bijeenkomst staat een Bijbelverhaal of thema centraal, dat wordt behandeld door gebruik van verschillende werkvormen (denk aan knutselen, zingen, toneel, spelletjes etc.) Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom!

Kick

Voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar is er (gelijk aan de kinderkerk) om de twee à drie weken kick. Data zijn te vinden in Kerkespraak en op deze website. De jongeren zitten meestal vooraan in de kerk bij de leiding. Na het zingen van het kinderlied steken de jongeren een kaars aan die zij dan meenemen naar hun eigen ruimte om daar hun eigen programma te volgen. Zij blijven daar tot het einde van de viering. Tijdens de kick komen er allerlei geloofsthema’s aan bod. Deze thema’s worden vaak gekoppeld aan het hier en nu, persoonlijke gebeurtenissen en of nieuwsberichten. We gebruiken verschillende werkvormen zoals het voeren van discussies, graffiti spuiten, fotograferen, vloggen etc. Lijkt het je interessant en gezellig om mee te doen, kom dan gerust een keer kijken. Iedereen van 12 tot en met 16 jaar is van harte welkom!

16 plus – groep

Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom bij de 16-plus groep. Ongeveer zes keer per jaar organiseren we een leuke activiteit. De activiteiten variëren van: samen eten, een spel, meespelen in de Herdertjestocht tot een bezoek aan bijvoorbeeld een moskee. Meestal vinden de activiteiten plaats in het weekend. Het programma is te vinden in Kerkespraak en op deze website. Vind je het leuk om mee te doen of wil je een activiteit organiseren? Je bent van harte welkom!

Afbeelding met persoon, binnen, muur, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sirkelslag

Elk jaar spelen we het spel Sirkelslag. We spelen dit met de kickers, de 16 plus-groep én hun vrienden tegen duizenden andere jongeren uit heel Nederland. We starten met patat en een lekkere snack. Vanaf 19.30 uur start het spel dan echt. We staan in een live verbinding met Klaas van Kruistum en alle andere teams in Nederland. Sirkelslag gaat om creativiteit, actie en teamspirit. Het is elk jaar weer een feestje!

Meedenken?

Lijkt het je leuk om een keer met ons mee te denken of mee te helpen met een van de activiteiten neem dan contact met ons op: jeugd@pg-gorsselepse.nl.

In de Taakgroep Jeugd en Jongeren hebben zitting:

Lid:Functie:
Ava van BaarenKinderkerk