Menu Sluiten

Voorgangers

Predikant

ds. Gertjan De Pender

Schurinklaan 3, 7211 DD Eefde

06-42082029

predikant@pg-gorsselepse.nl

Werkdagen: dinsdag tot en met vrijdag

Mijn wieg stond in Utrecht en mijn jeugd speelde zich af in Driebergen. Mijn ouders waren betrokken bij de Navigators, een evangelische groepering die vooral onder studenten werkt. Die achtergrond heeft mijn geloofsbeleving gekleurd. Tegelijk ben ik tijdens mijn studie theologie in Utrecht in aanraking gekomen met andere manieren van geloven, die mijn kijk op God en geloof hebben verbreed. In die tijd zijn liturgie en kerkmuziek belangrijk geworden voor mijn geloofsbeleving.

Na mijn studie vond ik het fijn om mijn horizon nog wat te verbreden. Daarom heb ik in deeltijd de PABO gevolgd. Na de afronding van die opleiding heb ik enkele jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt: een inspirerende omgeving met geweldige collega’s en leerlingen.

In 2013 ben ik predikant geworden in de protestantse gemeente Varsseveld, een fijne gemeente waar ik negen en een half jaar met veel plezier heb gewerkt. Sinds januari 2023 ben ik predikant van de protestantse gemeenten Gorssel/Epse en Eefde. In het werk ben ik op zoek naar verbinding met mensen en met God. Daarbij gaat het mij om de bezieling: waar word je geraakt door God en hoe brengt dat je in beweging? De basis va het geloof is voor mij dat iedereen zich gezien mag weten. Je wordt geroepen zoals je bent.

Ik ben getrouwd met Joset van Leeuwen, Rooms-Katholiek geestelijk verzorger bij Carinova in Deventer. Sinds 2020 hebben we twee kinderen: Jan Jacob en Annelieke.


Bijstand pastoraat het Spijk en de Borkel

Ds. Ch. Schokker

06-20444096

shock52@icloud.com