Menu Sluiten

Koffieconcert in Eefde op 13 november

DE HARMONIE GEEFT EEN CONCERT: “ODE AAN DE KLARINET”

Zondag 13 november a.s. kunt u in Eefde naar heerlijke Harmonie-muziek komen luisteren, vanaf 11.30 uur in de Ontmoetingskerk.

Er zullen mooie stukken langskomen met muziek van o.a. Coldplay en Jacob de Haan (Concerto d’amore), waarbij u heerlijk kunt “chillen”…

Maar het thema van dit concert is toch echt wel “ode aan de klarinet”. Dat is natuurlijk niet zomaar, want onze voorzitter, Patricia de Leeuw, is er een groot fan van. En dat niet alleen, ze wil dit typische harmonie-instrument ook zelf zodanig beheersen dat er ze er een diploma D voor gaat behalen! Dat is nogal wat en dus vraagt het ook nogal wat: de solo’s die langskomen zijn niet bepaald van het niveau “do-re-mi-fa-sol”. Ze moet zich letterlijk in allerlei houdingen bewegen om ze eruit te persen…. Haar toch al rood getinte hoofd krijgt er nog een kleurtje bij, om het zo maar te zeggen…. (redactie: Patricia is op de hoogte van deze zinsnede en heeft geen bezwaar aangetekend)

Dat kan je bij de repetities, onder leiding van (inval)dirigent Harrie ten Brinke, al heel goed zien, bij het oefenen van Ingewikkelde passages in Porgy and Bess en Viktor’s Tale. Rijst de vraag wat haar drijft om zich tot dit uiterste te strekken, om zichzelf en die klarinet zo uit te dagen? Daar is maar één antwoord op: passie! De niet te stuiten wil om alles uit dat mooie instrument en haarzelf te halen. De liefhebbers zullen haar inzet op waarde weten te schatten. De examencommissie hopelijk ook…

Kortom, het belooft een bijzondere muzikale voorstelling te worden en de Harmonie hoopt daarbij vele bezoekers te mogen verwelkomen. Familie, vrienden, bekenden, buren, collega’s en ga zo maar door: iedereen is van harte welkom. Nodig elkaar uit voor een mooi uitstapje in Eefde. De entrée is gratis dus daar hoeft u het niet om te laten. Bij de uitgang kunt u een vrije gift deponeren.

Hopelijk tot dan!